Prison Escape Logo

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat onze site werkt zoals wij hem hebben bedoeld. Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld op je telefoon. Je kan ook altijd contact opnemen via onze chat, info@prisonescape.nl, of bellen naar +31 85 065 32 68

De beleving

Prison Escape is een real life game waarbij je in de schoenen staat van een gevangene. Je wordt opgesloten in de Boschpoort, de Koepelgevangenis in Breda met één doel: ONTSNAPPEN!

Lees verder

Over de beleving

Prison Escape duurt in het totaal 3 uur en je hebt als doel om te ontsnappen uit de zwaarbewaakte gevangenis. Een cast van meer dan 80 acteurs brengt de ervaring tot leven en het is aan jou om een weg naar buiten te vinden. In de gevangenis zijn verschillende objecten verstopt die het wellicht makkelijker zouden kunnen maken om de weg naar buiten te realiseren.

Wees op je hoede, kijk goed om je heen, vertrouw (bijna) niemand en stap op mensen af.. De klok tikt en jij hebt 1 doel: hier zo snel mogelijk weg komen.

 

 

De Koepelgevangenis

De ervaring speelt zich af in de verbluffende koepelgevangenis van Breda. Je wordt kort opgesloten in één van de 200 cellen in het enorme panopticum. De Koepel van Breda, ook wel bekend als de Boschpoort, is gebouwd in 1886 en deed dienst als actieve gevangenis tot 2016. Tijdens de beleving zal je het hele gebouw leren kennen en kennis maken met de magie van het pand.

De wereld van Keizer

De Koepelgevangenis wordt met ijzeren hand geregeerd door Directeur Keizer.

Nadat hij in de Noordsingelgevangenis in Rotterdam is neergeschoten door één van zijn eigen bewakers heeft hij besloten in Breda niets aan het toeval over te laten. Zijn bewakers zijn beter getraind en de honden staan 24/7 klaar. De beveiligingscamera’s draaien continue en Keizer houdt zijn gedetineerden constant in de gaten.

 

 

Over het ontstaan van Prison Escape

Prison Escape is in 2014 ontwikkeld door een groep jonge producenten, gamedesigners en theatermakers. In 2015 was de eerste massale gevangenis ontsnapping in Rotterdam daadwerkelijk een feit! 

Wat begon als een wilde droom is uitgegroeid tot een van de grootste theatrale ervaringen van Nederland. Een wereld waar immersief theater en spelontwerp samenkomen om helden te maken van onze deelnemers.

Prison Escape is een productie van Real Life Gaming. We zijn constant bezig met het verbeteren en verdiepen van onze ervaring met als doel om onze deelnemers een fantastische ervaring te bieden waarbij ze het ‘échte leven’  tijdelijk achter zich kunnen laten.

Escape Room vs Prison Escape

Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen Prison Escape en een Escape Room. Hieronder de feiten in een overzicht!

 
Locatie
Speelruimte
Oppervlakte
Aantal spelers
Tijdsduur
Puzzels
Sloten
Interactie
Escape Room
Kamer
1-2 kamers
50-100 m2
2-7 spelers
1 uur
Ja
Ja
Nee
Prison Escape
Koepelgevangenis Breda
200 cellen
15.000 m2
420 deelnemers
3 uur
Nee
Nee
Ja

Most Wanted

Na ieder spelweekend zijn we op zoek naar de ‘Most Wanted’ gevangenen. De 3 gevangenen die de meeste likes verzamelen op hun eigen mugshot ontvangen deze op posterformaat!

Bekijk de mugshots en stem!

Onze reviews

We vinden het belangrijk dat onze deelnemers een gave tijd hebben binnen de Koepelgevangenis! We zijn continue bezig met het optimaliseren van de beleving.

Als we dan vervolgens een positief geluid terug krijgen vanuit de deelnemers zijn we daar stiekem erg trots op.

Daarom hierbij een greep uit de reviews!  


Lees alle reviews
Reacties van ex-deelnemers

Beoordelingen

Durf jij het aan?

Lijkt het je gaaf om je onder te laten dompelen in de Koepelgevangenis vol met al haar verhalen en verschillende karakters? Denk jij te kunnen ontsnappen en daarmee onze 80 bewakers te slim af te zijn? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets via onderstaande button!

Geef Prison Escape cadeau! Bestel Giftcard Ik ga de ontsnappingspoging wagen! Bestel Tickets
 Bel me nu
 Tickets
 Groepen