Frequently Asked Questions – Prison Escape

Prison Escape Logo

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat onze site werkt zoals wij hem hebben bedoeld. Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld op je telefoon. Je kan ook altijd contact opnemen via onze chat, info@prisonescape.nl, of bellen naar +31 85 065 32 68

No results

Kun je Prison Escape ook met 2 personen doen?

Zeker weten! Wij zorgen er voor dat er in het totaal altijd maximaal 130 deelnemers zijn. Dit bestaat uit mensen die met zijn 2en meedoen, of alleen. Ook zijn er soms familieuitjes, bedrijven of vrijgezellenfeesten aanwezig. Je kan deze deelnemers zien als de figuranten in jouw gevangenisfilm! Iedere deelnemer (van 18 jaar of ouder) is welkom!

Moet je bij Prison Escape testen voor toegang?

Nee, dat hoeft bij Prison Escape niet. Wij vallen onder de categorie spelhal waardoor dit niet verplicht is. We hebben in de gevangenis genoeg afstand tot elkaar en ook is er voldoende frisse lucht. Tevens vragen we je, als je klachten hebt, om niet langs te komen.

Wat is Prison Escape?

Wat kan je van de beleving verwachten? Prison Escape is een 3 uur durende real life game waarbij je in de schoenen staat van een gevangene. Je speelt de hoofdrol in je eigen gevangenisfilm. Je wordt opgesloten in de Boschpoort gevangenis in Breda. Prison Escape is een filmische beleving waarin jij je eigen verhaal bepaalt. Je hebt een doel: ontsnappen! Tijdens de beleving is het de bedoeling dat je de interactie aangaat met onze 80 acteurs. Er zijn diverse verhaallijnen te ontdekken. Ieder met een eigen afloop.

Is Prison Escape een Escape Room?

Prison Escape is géén Escape Room. Verwacht geen complexe puzzles of sloten die opengemaakt moeten worden. Prison Escape is een interactieve filmische beleving waarbinnen 420 spelers en 80 acteurs met elkaar spel maken. Er zijn meerdere verhaallijnen (en escapes) te ontdekken en te volgen. Pro actief de interactie opzoeken met de acteurs en de medespelers is de sleutel!

Hoe bereik ik de Klantenservice?

Per telefoon: +31 (0) 85 065 32 68 of per mail info@prisonescape.nl

Zakelijke aanvragen kunnen gericht worden aan zakelijk@prisonescape.nl

Tevens is het mogelijk om via de contactpagina het contactformulier in te vullen.

 

Waar kan ik mijn review achterlaten?

Superleuk dat je Prison Escape zo leuk vindt! Wij horen heel graag hoe onze bezoekers de productie hebben ervaren en zijn dol op Feedback. Zo kunnen we blijven ontwikkelen en een nog toffere ervaring neerzetten. Je kunt ons beoordelen via Facebook, Google of Tripadvisor. Als je een moment wilt nemen om je ervaring te delen, dan worden wij daar heel erg blij van. Geniet van je vrijheid!

Wanneer is Prison Escape?

Wij organiseren Prison Escape op bepaalde data. Onze speeldagen zijn op bepaalde vrijdagen en zaterdagen. Een overzicht van alle speelweekenden en tijden staan hier. Het maximaal aantal deelnemers per spel is 420. Voor speldagen buiten onze regulier planning bestaat de mogelijkheid om een spel volledig af te kopen.

Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met onze zakelijke afdeling via 085 0653268. 

Ik ben gebonden aan een rolstoel, kan ik meedoen?

Helaas is het niet mogelijk om aan Prison Escape mee te doen als je gebonden bent aan een rolstoel. Dit in verband met de verschillende trappen / verdiepingen.

Hoe kan ik me aanmelden als acteur voor Prison Escape?

Wat leuk dat je de productie van Prison Escape wilt komen versterken, we zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Je kunt je aanmelden via http://reallifegaming.nl/join-the-community/.

We zien je graag op één van onze castingdagen!

Kan ik parkeren op het terrein?

Parkeren kan niet bij de Koepelgevangenis, maar kan bij parkeergarage het Turfschip. Dit is betaald parkeren, maar het tarief is daar goedkoper dan op straat of het Chasséveld. Gebruik de uitgang Rijngraafstraat als je de parkeergarage uitgaat. Je loopt in 4 minuten naar de verzamelplek Kloosterlaan 168. 

I can’t speak Dutch. Can I still play the game?

We encourage all English speakers to participate in the regular games. The collective scenes remain in Dutch. However our 80 interactive actors are fully capable of switching between Dutch and English in individual interaction. We’ve had many international players before, and they’ve had a blast!

We also host international editions once a year. All of our actors will speak English during the game! Please contact us for the dates.

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen?

Voor deelname aan Prison Escape hanteren wij een minimale leeftijd van 18 jaar, hierop maken wij geen uitzonderingen. Bepaalde spelelementen en scènes achten wij niet geschikt voor minderjarigen.

Kan ik eten/drinken bijboeken?

Prison Escape is exclusief eten en drinken echter zijn er verschillende arrangementen beschikbaar bij horecagelegenheden in de omgeving. Indien je gebruik wenst te maken van een arrangement kun je met ons contact opnemen +31 (0)85 0653268

Ik ben gebonden aan krukken, kan ik meedoen?

Wanneer je gebonden bent aan krukken is het wel degelijk mogelijk om deel te nemen aan Prison Escape. Meld je bij de poort bij de suppoost, die zal zorgen dat je een cel op de begane grond krijgt. Wat je kunt zien van de beleving is afhankelijk van jouw beperking en kracht. Tijdens de inloop van de beleving zijn er diverse trappen die genomen moeten worden, deze kun je overslaan in overleg met de suppoost. De verdere beleving is goed te doen, zelfs als je besluit geen trappen te lopen, want op de begane grond is genoeg te beleven om er een toffe tijd van te maken! We vinden het fijn als je ons van tevoren op de hoogte stelt dat je mee komt doen via onze klantenservice!

Mag ik mijn telefoon bij me houden?

Nee, dit is niet toegestaan. Omwille van de beleving is het van belang dat je geen idee van tijd of de buitenwereld hebt. We dompelen je 3 uur lang onder in een filmische beleving. Als het om wat voor reden bittere noodzaak is dat je tijdens de beleving bereikbaar blijft kun je contact opnemen met onze klantenservice via +31 85 0653268.
Zij kunnen je bij wijze van uitzondering toestemming verlenen.

Mag ik filmen of fotograferen tijdens de beleving?

Het is niet toegestaan om te filmen of te fotograferen tijdens de beleving Prison Escape.
Tijdens het spel word je verzocht om jouw spullen op te bergen in een locker. 

Wat is het verschil tussen Rotterdam en Breda?

In Breda hebben we een compleet nieuw verhaal ontwikkeld. Er zijn andere verhaallijnen, bijzondere karakters & nieuwe ontsnappingsmogelijkheden! Ook gebruiken we een compleet ander pand met veel verschillende locaties om te ontdekken. Kortom: je kan zeker aan Prison Escape Breda meedoen als je in Rotterdam bent geweest!

Mijn vriend(in) spreekt geen Nederlands, is deelname mogelijk?

Het niet spreken of verstaan van de Nederlandse taal is geen probleem. De gezamenlijke scènes en bepaalde aanwijzingen binnen het spel zijn allemaal in het Nederlands. Onze acteurs vragen altijd of er niet-Nederlands sprekende spelers zijn, zoja, dan schakelen zij over in het Engels. Tijdens individuele interactie met een speler, schakelt de acteur ook direct over. We hebben al heel veel internationale deelnemers mogen verwelkomen. Zij hebben een toptijd gehad.

Mag ik zelf wapens of andere items meenemen?

Nee! Wapens en fysiek geweld zijn niet toegestaan. Hoe realistisch de productie ook is, met onze cast van 80 acteurs en de imposante locatie, blijft het een spel en een show. We willen dat iedereen een spannende maar ook een veilige ervaring heeft. Er zijn vele andere en creatievere manieren om te ontsnappen.  

Ik ben Claustrofobisch, is Prison Escape wat voor mij?

We snappen jouw bezorgdheid om het opsluiten in een cel. Daarom geven we je graag wat uitleg over hoe we hiermee omgaan binnen de gevangenis. Er is een moment in het spel waarbij je even in de cel gaat. Dit duurt echter maximaal 15 minuten. Daarbij is het heel belangrijk om te vermelden dat de celdeuren wel dicht gaan maar nooit op slot gaan.  
Je kunt er dus altijd uit door de deur open te duwen. Verder hoef je niet te kruipen door buizen of nauwe gangen o.i.d. De gevangenis heeft allemaal zeer ruime ruimtes. We hopen dat we jouw bezorgdheid weg heb kunnen nemen en dat je Prison Escape komt beleven! Als je het fijn vindt dat er een bekend iemand bij je blijft, dan kun je dit aangeven bij de suppoost zodra je aankomt.
We vinden het fijn als je ons van tevoren op de hoogte stelt dat je mee komt doen via onze klantenservice!

Kan ik het spel verlaten als ik het niet naar mijn zin heb?

Ja hoor! Dat kan! Tijdens Prison Escape hanteren wij een codewoord: EXIT. Indien het je tijdens de beleving, op welke manier dan ook, even teveel wordt, geef je dit door middel van het gebruik van ‘EXIT’ bij één van de acteurs aan.

De betreffende acteur stapt direct uit zijn of haar rol om je te helpen. Je wordt dan even meegenomen naar een rustige plek zodat je even bij kan komen.

Mocht je je daarna weer goed genoeg voelen om het spel in te gaan kan dit, mits het huidige spelverloop dit toelaat.
Zodra je het spel wil hervatten, mag je terugkeren in het spel, mits het huidige spelverloop dit toelaat.

Ik ben zwanger, kan ik meedoen aan Prison Escape?

Wij hebben vaak zwangere dames bij Prison Escape en zij hebben een geweldige tijd gehad. Tijdens de inloop moet je wel blijven wandelen of staan en dien je een aantal trappen op en af te lopen totdat je in de cel belandt. Dit duurt echter maar een klein halfuurtje! Hier krijg je dan de mogelijkheid om te zitten. Prison Escape is niet zo fysiek intens. Springen, kruipen, klimmen en fysiek contact zijn verboden in de beleving. Rennen is optioneel bij sommige ontsnappingen, maar nooit verplicht!

Ik heb Prison Escape Rotterdam al gedaan, is het het waard om Breda ook te doen of is de beleving hetzelfde?

Prison Escape in Breda is een geheel nieuwe ervaring. De productie is veel groter geworden dan voorheen. We zijn van 42 naar 80 professionele interactieve acteurs gegaan. Ook zijn er in Breda veel nieuwe verhaallijnen en karakters om te volgen. Nog meer epische scènes en tevens zijn er veel meer ontsnappingen dan voorheen.

Kan ik tijdens Prison Escape gebruik maken van het toilet?

Ja dit is mogelijk, maar wel pas later in de beleving. We raden daarom aan om voorafgaande aan Prison Escape naar het toilet te gaan.

Word ik drie uur in een cel opgesloten?

Nee hoor, we sluiten je geen drie uur op in een cel. Prison Escape is een complete gevangenisbeleving waarbij je slechts een kwartier echt op cel zit. Daarna begint de beleving en ga je op zoek naar een passende verhaallijn. Wij geven jou het gevoel dat je de hoofdrol speelt in een gevangenisfilm of -serie, het is belangrijk dat jij de interactie aangaat met de acteurs.

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

Prison Escape kun je beleven vanaf één persoon. Je kunt ook met z’n tweeën, drieën, of je hele vriendengroep een ontsnappingspoging wagen!
Het maximale aantal spelers per spel is 420!

Wat is een Giftcard?

Een giftcard is geldig voor een ticket. De prijs van de giftcard is gebaseerd op de duurste editie, de middageditie. De eigenaar van de giftcard staat het vrij om de kaart op een andere editie in te leveren wanneer dit beter uitkomt. Onze giftcards zijn beschikbaar via de ticketshop.

Waarom wordt er BTW berekend terwijl wij niet uit Nederland komen?
Prison Escape valt buiten de Intracommunautaire Dienst. Bij afname van diensten die toegang geven tot evenementen op het gebied van cultuur, kunst, sport, wetenschap, ontspanning of onderwijs is de Intracommunautaire Dienstregeling niet van kracht.
Meer informatie hierover vind je op de website van de Belastingdienst.
Is Prison Escape als bedrijfsuitje geschikt?

Ja zeker! Prison Escape is een populaire groep- / bedrijfsactiviteit. Alle informatie die je nodig hebt staat op onze groepen-pagina.
Als je het formulier op onze groepen-pagina invult neemt een van onze collega’s van de B2B afdeing contact met je op over alle mogelijkheden.

Ik hoor dat we niet als groep bij elkaar zitten, klopt dat?

Het is zo dat je de inloop, dus het begin van het spel, in je eentje meemaakt. Alle spelers roepen wij één voor één naar binnen. Dit doen wij in het belang van de beleving, in het echte leven ga je immers ook alleen de gevangenis in en niet met je vrienden. Na de inloop volgt de eenzame opsluiting met een willekeurige medegedetineerde en na 15 minuten gaan de celdeuren open. Het is vanaf dan aan jou om te kiezen of je met familie / vrienden / collega’s je ingewonnen informatie gaat delen of juist niet. 1 ding is zeker; vanaf nu kan je op zoek naar de weg van de vrijheid! Je bent vanaf dan vrij om je bij je vrienden / familie of collega’s te voegen, samen informatie te delen, of juist niet 😉 en op zoek te gaan naar de weg naar de vrijheid.

Kan ik de Koepelgevangenis gebruiken?

Wij van Real Life Gaming huren de Koepel alleen voor onze productie Prison Escape. Voor vragen omtrent de huur en het gebruik van de koepel kun je contact opnemen met FutureDome, ze zijn te bereiken via futuredome@vps-nl.com of 088 018 38 44. Zij kunnen je vast verder helpen! Succes ermee!

Ik zie mijn mugshot er niet bij staan, wat nu?

Het kan zijn dat Facebook de mugshot nog aan het verwerken is en dat deze later online komt. De grote hoeveelheid van uploads kan moeilijk zijn om te verwerken voor Facebook. Echter zouden alle albums aan het einde van de dag compleet moeten zijn.

Staan de foto’s er aan het einde van de dag nog steeds niet tussen?

 • Stuur dan een mailtje naar info@prisonescape.nl met ‘Missing Mugshot’ als onderwerp.
 • Graag een beschrijving uittypen van hoe je eruit zag tijdens Prison Escape (welke kleur overall, lang/kort/geen haar, oorbellen? Vest met capuchon?).
 • Graag afsluiten met jouw gevangenen-naam die je hebt opgeschreven op het krijtbord.
 • In de bijlage graag een recente foto van de persoon op de mugshot die je zoekt.

Onze fotograaf zal volgende week dinsdag de missende mugshot opzoeken! Uiteraard geven we je zo snel mogelijk terugkoppeling. Onze excuses voor het ongemak.

Wanneer komt mijn mugshot online?

De algemene groepsfoto’s worden altijd op de maandag na een speelweekend geüpload op www.facebook.com/prisonescapeNL/photos/. De mugshots komen de volgende dag online!

Betalen vanuit België lukt niet, wat nu?

Wat vervelend! Het zou moeten lukken met creditcard of via Bancontact / MisterCash. Lukt dat niet, neem dan contact met ons op via +31 85 0653268.

Keuzemenu
> 15 personen optie 1: groepen / zakelijk
< 15 personen optie 2: klantenservice

Kan ik tickets reserveren?

Reserveren is niet mogelijk onder de 15 personen. Als je zeker wilt zijn van tickets raden we je aan om die via de ticketshop te bestellen dan krijg je ze ook direct binnen. Is er op de dag van Prison Escape een deelnemer die er niet bij kan zijn, dan kan de ticket overgedragen worden aan iemand anders. Wij nemen gekochte tickets niet terug. Lees ook onze Algemene Voorwaarden.

Groepen groter dan 15 personen hebben wel de mogelijkheid om te reserveren, dit kan via het formulier op de website.

Kan ik mijn tickets annuleren?

Het is niet mogelijk om de ticket(s) te annuleren. Het verplaatsen van de ticket(s) naar een nieuwe editie is mogelijk tot 1 maand voor aanvang van het evenement. We kunnen de ticket(s)wel omzetten naar een ander persoon, zodat jullie als groep toch van de ervaring kunnen genieten. Je vindt alle regels omtrent annulering in onze algemene voorwaarden.

Mijn datum staat er niet bij, hoe blijf ik op de hoogte?

Alle reeds ingeplande edities kun je terugvinden op onze ticketpagina.

Staat jouw datum er (nog) niet bij, vul dan gerust het formulier op de website in en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Je ontvangt een notificatie wanneer er nieuwe data online komen.

Wij zijn met een groep. Kunnen wij korting krijgen?

Nee, wij geven geen korting op de beleving Prison Escape.
De ticketprijzen per persoon en per editie zijn als volgt;

 • ochtendeditie €59,-
 • middageditie €79,-
 • avondedities €69,-
Zijn er andere data mogelijk waarop het spel gespeeld kan worden?

Wij willen de Prison Escape zo vaak mogelijk organiseren. Wil je gewaarschuwd worden als er nieuwe data bekend gemaakt worden? Je kunt hiervoor je e-mailadres achterlaten op de ticketpagina.

Waarom is Prison Escape v.a. €69,99 per ticket geprijsd?

We zijn ons bewust van de prijzen van de tickets. We bieden daarvoor een volledig real life game waarin we alles uit de kast hebben gehaald om de beleving zo realistisch mogelijk te maken. Prison Escape is uniek in Nederland en daarbuiten, speelt zich af in een echte gevangenis, duurt 3 uur en de aanwezigheid van 80 professionele acteurs maken dat deze beleving onvergetelijk is. Een échte aanrader voor je bucketlist. Prison Escape is geen conventionele Escape Room. Als een reguliere Escape Room een tuinfeest is, dan is Prison Escape het festival.

Wij denken dat deze bucketlist-experience de prijs meer dan waard is. Nog niet overtuigd? Check onze 1000+ recensies op Facebook met een gemiddelde van 9.6.

Covid-19

Prison Escape voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en maatregelen die opgesteld zijn door het RIVM en Rijksoverheid. Onze organisatie is goedgekeurd door de gemeente en is in lijn met de geldende theater- en Corona-richtlijnen.

We zijn een organisatie die speler-veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. We maken gebruik van circa 20.000m2 aan buitenruimte en 3.000m2 binnenruimte. Hierdoor is er per deelnemer 200m2 ruimte beschikbaar en 30m2 binnenruimte. Er is veel te verkennen en het oppervlakte is velen malen groter dan wat een normale theatervoorstelling heeft. Je zal nooit langer dan 20 minuten in een ruimte moeten zijn. De anderhalve-meter-regel is te handhaven door de hoeveelheid ruimte die wij beschikbaar hebben voor elke speler.

Voor aanvang vragen we of je ziek bent geweest, in contact bent geweest met iemand met Corona en of je in een risicogebied bent geweest. Als dit het geval is dan krijg je de mogelijkheid om kosteloos om te boeken. Verder werken we met verantwoordelijk personeel waar we open meepraten zodat niemand ziek komt werken.

Naast alle standaard maatregelen zoals het behouden van de 1,5e meter, het dragen van een mondkapje, reiniging van materialen en thuisblijven bij ziekte, zetten wij ons in voor een optimale ventilatie door veel buitenruimtes te gebruiken en alle ramen en deuren in de gebruikte gebouwen open te zetten (behalve een ontsnappingsdeur uiteraard).

Door het gebruik van onze veiligheidswoorden “Exit” (vanuit spelers) en “No Play” (vanuit de cast & crew), kunnen beiden ervoor zorgen dat wanneer een situatie onverantwoord is dat hierop direct gehandeld kan worden. 

Boekingen worden gemaakt door te reserveren voor een specifieke tijdslot. Er zijn stewards aanwezig die bij aankomst zorgen voor een juiste verdeling van mensen, uitleg van de regels en toezien op een goed verloop.

Mocht je meer info in detail willen ontvangen hierover dan kan je hier het contactformulier invullen en zullen we je z.s.m. contacteren! 

Veiligheid en Welzijn!

Tijdens de beleving Prison Escape gebruiken we voor de veiligheid en het welzijn van de spelers én acteurs twee termen om het spel (tijdelijk) stop te zetten.

 • Voor de spelers is dit “EXIT”
 • Voor acteurs is dit “NO PLAY”.

Indien het je tijdens de beleving, op welke manier dan ook, even teveel wordt, geef je dit door middel van het gebruik van ‘EXIT’ bij één van de acteurs aan. De betreffende acteur stapt direct uit zijn of haar rol om je te helpen. Zodra je het spel kan hervatten, mag je terugkeren in het spel, mits het huidige spelverloop dit toelaat.

Je mag ‘EXIT’ ook inzetten als je even onzeker voelt over de situatie en hulp nodig hebt.

De acteur zal op zijn of haar beurt ‘NO PLAY’ gebruiken om een spelsituatie stil te leggen.


De termen zijn aangegeven in het aansprakelijkheidsformulier en worden nogmaals genoemd door de producent voorafgaand aan Prison Escape.

Bieden jullie ondersteuning in geval van calamiteiten?

Veel van onze acteurs zijn gecertificeerde BHV’ers. Tevens is er op elk evenement een veiligheidscoördinator aanwezig en beschikt Prison Escape over een voltallig EHBO team.

Is your question not listed?

We do our utmost best to keep our frequently asked questions as complete as possible. If your question is not (yet) listed, feel free to ask it via the form!

  This form is secured with reCAPTCHA, which is subject to Google’s Privacy Policy and Terms and Conditions.

   

  Durf jij het aan?

  Lijkt het je gaaf om je onder te laten dompelen in de Koepelgevangenis vol met al haar verhalen en verschillende karakters? Denk jij te kunnen ontsnappen en daarmee ons leger aan bewakers te slim af te zijn? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets via onderstaande knop!

  Geef Prison Escape cadeau! Bestel Giftcard Ik ga de ontsnappingspoging wagen! Bestel Tickets
   Tickets
   Groepen