De Beleving - Prison Escape

Prison Escape Logo

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat onze site werkt zoals wij hem hebben bedoeld. Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld op je telefoon. Je kan ook altijd contact opnemen via onze chat, info@prisonescape.nl, of bellen naar +31 85 065 32 68

De beleving

Prison Escape is een real life game waarbij je in de schoenen staat van een gevangene. Je wordt opgesloten in de Kruisberg in Doetinchem met één doel: ONTSNAPPEN!

Lees verder

Over de beleving

Prison Escape is een 3 uur durende real life game waarbij het jouw doel is om te ontsnappen uit een zwaarbeveiligde gevangenis. Een cast van 25 professionele interactieve acteurs dompelen je onder in een eindeloos web van intriges, vriendschap en corruptie. Speel de hoofdrol in jouw eigen gevangenisfilm en kom in aanraking met de vele verhaallijnen waarin je jezelf kan verliezen. Maak wezenlijke keuzes die de ervaring beïnvloeden en ga proactief de interactie aan met je medespelers en de verschillende iconische karakters die je tegenkomt tijdens de game. Gebruik je hoofd en je hart, en vertrouw enkel de mensen waarvan je zeker bent dat ze aan jouw kant staan.

 

 

Het verhaal

De Kruisberg lijkt een normale gevangenis op het eerste oog, maar onder de oppervlakte borrelt er een hoop. Gevangenen raken vermist, de overheid heeft amper zicht op wat er binnen gebeurt en er is een constante stroom aan duistere geruchten die om de inrichting
heen hangt. De directeur lijkt het allemaal onder controle te hebben, maar is dit wel zo? Ondervind de meest duistere en realistische ervaring die we tot dusver gemaakt hebben. Een los en vernieuwend verhaal ver weg van de verhalen van Prison Escape Rotterdam en Breda. Een volstrekt nieuwe vorm van Prison Escape.

 

 

De wereld van Hertog

Magnus Hertog is de directeur van de mysterieuze gevangenis in Doetinchem. Niemand lijkt echt te weten wie hij is. Een barmhartige bevelhebber? Een sluwe carrière man? De meeste van zijn bewakers volgen hem als de verlosser zelve en de overheid is zeer tevreden over hem. Er zijn echter ook fluisterende stemmen in de duisternis die beweren dat Magnus een control freak is, een psychopaat die zijn eigen dochter vasthoudt als een gevangene.

 

 

Over het ontstaan van Prison Escape

Prison Escape is in 2014 ontwikkeld door een groep jonge producenten, gamedesigners en theatermakers. In 2015 was de eerste massale gevangenis ontsnapping in Rotterdam daadwerkelijk een feit! 

Wat begon als een wilde droom is uitgegroeid tot een van de grootste theatrale ervaringen van Nederland. Een wereld waar immersief theater en spelontwerp samenkomen om helden te maken van onze deelnemers.

Prison Escape is een productie van Real Life Gaming. We zijn constant bezig met het verbeteren en verdiepen van onze ervaring met als doel om onze deelnemers een fantastische ervaring te bieden waarbij ze het ‘échte leven’  tijdelijk achter zich kunnen laten.

Escape Room vs Prison Escape

Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen Prison Escape en een Escape Room. Hieronder de feiten in een overzicht!

 
Locatie
Speelruimte
Oppervlakte
Aantal spelers
Tijdsduur
Puzzels
Sloten
Interactie
Escape Room
Kamer
1-3 kamers
50-100 m2
2-7 spelers
1 uur
Ja
Ja
Zelden
Prison Escape
Gevangenis Doetinchem
100 cellen
20.000 m2
130 deelnemers
3 uur
Nee
Ja
Ja

Onze reviews

We vinden het belangrijk dat onze deelnemers een gave tijd hebben binnen de Kruisberggevangenis! We zijn continu bezig met het optimaliseren van de beleving.

Als we dan vervolgens een positief geluid terug krijgen vanuit de deelnemers zijn we daar stiekem erg trots op.

Daarom hierbij een greep uit de reviews!  


Lees alle reviews
Reacties van ex-deelnemers

Beoordelingen

DURF JIJ HET AAN?

Lijkt het je gaaf om je onder te laten dompelen in de Kruisberggevangenis vol met al haar verhalen en verschillende karakters? Denk jij te kunnen ontsnappen en daarmee onze 25 bewakers te slim af te zijn? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets via onderstaande button!

Geef Prison Escape cadeau! Bestel Giftcard Ik ga de ontsnappingspoging wagen! Bestel Tickets
 Tickets
 Groepen