Veelgestelde vragen - Prison Escape

Prison Escape Logo

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat onze site werkt zoals wij hem hebben bedoeld. Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld op je telefoon. Je kan ook altijd contact opnemen via onze chat, info@prisonescape.nl, of bellen naar +31 85 065 32 68

Geen resultaten

Ik ben gebonden aan een rolstoel, kan ik meedoen?

Wanneer je gebonden bent aan een rolstoel is het wel degelijk mogelijk om deel te nemen aan Prison Escape, zelfstandig of met een begeleider. Meld je bij de verzamelplek bij de suppoost, die zal zorgen dat je een cel op de begane grond krijgt. Door de trappen die in Kruisberg gevangenis aanwezig zijn mis je wel wat delen van de beleving en zijn er bepaalde ruimtes waar je niet kunt komen. Op de begane grond is echter genoeg te beleven om er een toffe tijd van te maken! We vinden het fijn als je ons van tevoren op de hoogte stelt dat je mee komt doen via onze klantenservice!

Is Prison Escape een Escape Room?

Prison Escape is géén Escape Room. Verwacht geen complexe puzzles of sloten die opengemaakt moeten worden. Prison Escape is een interactieve filmische beleving waarbinnen 200+ spelers en 25 acteurs met elkaar spel maken. Er zijn meerdere verhaallijnen (en escapes) te ontdekken en te volgen. Pro actief de interactie opzoeken met de acteurs en de medespelers is de sleutel!

Wat is Prison Escape?

Wat kan je van de beleving verwachten? Prison Escape is een 3 uur durende real life game waarbij je in de schoenen staat van een gevangene. Je speelt de hoofdrol in je eigen gevangenisfilm. Je wordt opgesloten in de Kruisberg gevangenis in Doetinchem. Prison Escape is een filmische beleving waarin jij je eigen verhaal bepaalt. Je hebt een doel: ontsnappen! Tijdens de beleving is het de bedoeling dat je de interactie aangaat met onze 25 acteurs. Er zijn diverse verhaallijnen te ontdekken. Ieder met een eigen afloop.

Wanneer is Prison Escape?

Wij organiseren Prison Escape op bepaalde data. Onze speeldagen zijn op bepaalde vrijdagen en zaterdagen. Een overzicht van alle speelweekenden en tijden staan hier. Voor speldagen buiten onze regulier planning bestaat de mogelijkheid om een spel volledig af te kopen.

Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met onze zakelijke afdeling via 085-0653268. 

Waar moeten we verzamelen tijdens Prison Escape Doetinchem?

De ervaring begint aan de Keijenborgseweg 1, 7021 KP Zelhem, niet bij de gevangenis zelf. Vanaf hier is er vervoer naar de gevangenis. Na afloop word je hier teruggebracht.

Kun je Prison Escape met 2 personen doen?

Zeker weten! Wij zorgen er voor dat er in het totaal altijd maximaal 130 deelnemers zijn. Dit bestaat uit mensen die met zijn 2en meedoen of alleen. Ook zijn er soms familieuitjes, bedrijven of vrijgezellenfeesten aanwezig. Je kan deze deelnemers zien als de figuranten in jouw gevangenisfilm! Iedere deelnemer (van 18 jaar of ouder) is welkom!

Waar kan ik mijn review achterlaten?

Superleuk dat je Prison Escape zo leuk vindt! Wij horen heel graag hoe onze bezoekers de productie hebben ervaren en zijn dol op Feedback. Zo kunnen we blijven ontwikkelen en een nog toffere ervaring neerzetten. Je kunt ons beoordelen via Facebook, Google, Escapetalk en Tripadvisor. Als je een moment wilt nemen om je ervaring te delen, dan worden wij daar heel erg blij van. Geniet van je vrijheid!

Hoe bereik ik de klantenservice?

Telefonisch via: +31 (0) 85 065 32 68 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00) of per mail info@prisonescapedoetinchem.nl

Zakelijke aanvragen kunnen gericht worden aan zakelijk@prisonescapedoetinchem.nl

Tevens is het mogelijk om via de contactpagina het contactformulier in te vullen.

 

Hoe kan ik me aanmelden als acteur voor Prison Escape?

Wat leuk dat je de productie van Prison Escape wilt komen versterken, we zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Je kunt je aanmelden via http://reallifegaming.nl/join-the-community/.

We zien je graag op één van onze castingdagen!

Kan ik parkeren op het terrein?

Parkeren kan bij de verzamelplek. Verzamelplek is: Keijenborgseweg 1 in Zelhem. Een beveiligde bus zal jullie van de verzamelplek naar Gevangenis De Kruisberg brengen.

I can’t speak Dutch. Can I still play the game?

We encourage all English speakers to participate in the regular games. The collective scenes remain in Dutch. However our 25 interactive actors are fully capable of switching between Dutch and English in individual interaction. We’ve had many international players before, and they’ve had a blast!

Sometimes we are hosting international editions. All of our actors will speak English during the game! Please contact us for more information.

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen?

Voor deelname aan Prison Escape hanteren wij een minimale leeftijd van 18 jaar, hierop maken wij geen uitzonderingen. Bepaalde spelelementen en scènes achten wij niet geschikt voor minderjarigen.

Kan ik eten/drinken bijboeken?

Prison Escape is exclusief eten en drinken echter zijn er verschillende arrangementen beschikbaar bij restaurateurs in de omgeving. Indien je gebruik wenst te maken van een arrangement kun je met ons contact opnemen +31 (0)85 0653268

Mag ik mijn telefoon bij me houden?

Nee, dit is niet toegestaan. Omwille van de beleving is het van belang dat je geen idee van tijd of de buitenwereld hebt. We dompelen je 3 uur lang onder in een filmische beleving. Als het om wat voor reden bittere noodzaak is dat je tijdens de beleving bereikbaar blijft kun je contact opnemen met onze klantenservice via +31 85 0653268.
Zij kunnen je bij wijze van uitzondering toestemming verlenen.

Mag ik zelf wapens of andere items meenemen?

Nee! Wapens en fysiek geweld zijn niet toegestaan. Hoe realistisch de productie ook is, met onze cast van 25 acteurs en de imposante locatie, blijft het een spel en een show. We willen dat iedereen een spannende maar ook een veilige ervaring heeft. Er zijn vele andere en creatievere manieren om te ontsnappen.  

Word ik drie uur in een cel opgesloten?

Nee hoor, we sluiten je geen drie uur op in een cel. Prison Escape is een complete gevangenisbeleving waarbij je slechts een kwartier echt op cel zit. Daarna begint de beleving en ga je op zoek naar een passende verhaallijn. Wij geven jou het gevoel dat je de hoofdrol speelt in een gevangenisfilm of -serie, het is belangrijk dat jij de interactie aangaat met de acteurs.

Mijn vriend(in) spreekt geen Nederlands, is deelname mogelijk?

Het niet spreken of verstaan van de Nederlandse taal is geen probleem. De gezamenlijke scènes en bepaalde aanwijzingen binnen het spel zijn allemaal in het Nederlands. Onze acteurs vragen altijd of er niet-Nederlands sprekende spelers zijn, zoja, dan schakelen zij over in het Engels. Tijdens individuele interactie met een speler, schakelt de acteur ook direct over. We hebben al heel veel internationale deelnemers mogen verwelkomen. Zij hebben een toptijd gehad.

Ik ben gebonden aan krukken, kan ik meedoen?

Wanneer je gebonden bent aan krukken is het wel degelijk mogelijk om deel te nemen aan Prison Escape. Meld je bij de verzamelplek bij de suppoost, die zal zorgen dat je een cel op de begane grond krijgt. Wat je kunt zien van de beleving is afhankelijk van jouw beperking en kracht. Tijdens de inloop van de beleving zijn er diverse trappen die genomen moeten worden, deze kun je overslaan in overleg met de suppoost. De verdere beleving is goed te doen, zelfs als je besluit geen trappen te lopen, want op de begane grond is genoeg te beleven om er een toffe tijd van te maken! We vinden het fijn als je ons van tevoren op de hoogte stelt dat je mee komt doen via onze klantenservice!

Mag ik filmen of fotograferen tijdens de beleving?

Het is niet toegestaan om te filmen of te fotograferen tijdens de beleving Prison Escape.
Tijdens het spel word je verzocht om jouw spullen op te bergen in een locker. 

Ik ben Claustrofobisch, is Prison Escape wat voor mij?

We snappen jouw bezorgdheid om het opsluiten in een cel. Daarom geven we je graag wat uitleg over hoe we hiermee omgaan binnen de gevangenis. Er is een moment in het spel waarbij je even in de cel gaat. Dit duurt echter maximaal 15 minuten. Daarbij is het heel belangrijk om te vermelden dat de celdeuren wel dicht gaan maar nooit op slot gaan.  
Je kunt er dus altijd uit door de deur open te duwen. Verder hoef je niet te kruipen door buizen of nauwe gangen o.i.d. De gevangenis heeft allemaal zeer ruime ruimtes. We hopen dat we jouw bezorgdheid weg heb kunnen nemen en dat je Prison Escape komt beleven! Als je het fijn vindt dat er een bekend iemand bij je blijft, dan kun je dit aangeven bij de suppoost zodra je aankomt.
We vinden het fijn als je ons van tevoren op de hoogte stelt dat je mee komt doen via onze klantenservice!

Kan ik het spel vroegtijdig verlaten?

Ja hoor! Dat kan! Tijdens Prison Escape hanteren wij een codewoord: EXIT. Indien het je tijdens de beleving, op welke manier dan ook, even teveel wordt, geef je dit door middel van het gebruik van ‘EXIT’ bij één van de acteurs aan. De betreffende acteur stapt direct uit zijn of haar rol om je te helpen. Je wordt dan even meegenomen naar een rustige plek zodat je bij kan komen. Mocht je je daarna weer goed genoeg voelen om het spel in te gaan kan dit, mits het huidige spelverloop dit toelaat.

Ik ben zwanger, kan ik meedoen aan Prison Escape?

Wij hebben vaak zwangere dames bij Prison Escape en zij hebben een geweldige tijd gehad. Tijdens de inloop moet je wel blijven wandelen en dien je een aantal trappen op en af te lopen totdat je in de cel beland. Dit duurt echter maar een klein halfuurtje! Hier krijg je dan de mogelijkheid om te zitten. Prison Escape is niet zo fysiek intens. Springen, kruipen, klimmen en fysiek contact zijn verboden in de beleving. Rennen is optioneel bij sommige ontsnappingen, maar nooit verplicht!

Ik heb Prison Escape Rotterdam en/of Breda al gedaan, is het het waard om Doetinchem ook te doen of is de beleving hetzelfde?

De Prison Escape in Doetinchem is een geheel nieuwe ervaring. Het is de meest duistere en realistische ervaring die we tot dusver gemaakt hebben. Een los en vernieuwend verhaal ver weg van de verhalen van Prison Escape Rotterdam en Breda.

Kan ik tijdens Prison Escape gebruik maken van het toilet?

Ja dit is mogelijk, maar wel pas later in de beleving. We raden daarom aan om voorafgaande aan Prison Escape naar het toilet te gaan. Bij de verzamelplek zijn toiletten aanwezig.

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

Prison Escape kun je beleven vanaf één persoon. Je kunt ook met z’n tweeën, drieën, of je hele vriendengroep een ontsnappingspoging wagen!
Het maximale aantal spelers per spel is 130!

Wat is een Giftcard?

Een giftcard is geldig voor een ticket. De prijs van de giftcard is gebaseerd op de duurste editie, de middageditie. De eigenaar van de giftcard staat het vrij om de kaart op een andere editie in te leveren wanneer dit beter uitkomt. Onze giftcards zijn beschikbaar via https://prisonescape.nl/doetinchem/giftcard/

Ik hoor dat we niet als groep bij elkaar zitten, klopt dat?

Het is zo dat je de inloop, dus het begin van het spel, in je eentje meemaakt. Alle spelers roepen wij één voor één naar binnen. Dit doen wij in het belang van de beleving, in het echte leven ga je immers ook alleen de gevangenis in en niet met je vrienden. Na de inloop volgt de eenzame opsluiting met een willekeurige medegedetineerde en na 15 minuten gaan de celdeuren open. Het is vanaf dan aan jou om te kiezen of je met familie / vrienden / collega’s je ingewonnen informatie gaat delen of juist niet. 1 ding is zeker; vanaf nu kan je op zoek naar de weg van de vrijheid! Je bent vanaf dan vrij om je bij je vrienden / familie of collega’s te voegen, samen informatie te delen, of juist niet 😉 en op zoek te gaan naar de weg naar de vrijheid.

Is Prison Escape als bedrijfsuitje geschikt?

Ja zeker! Prison Escape is een populaire groep- / bedrijfsactiviteit. Alle informatie die je nodig hebt staat op onze groepen-pagina.
Als je het formulier op onze groepen-pagina invult neemt een van onze collega’s van de B2B afdeling contact met je op over alle mogelijkheden.

Kan ik de Kruisberggevangenis gebruiken?

Zeker weten! Het is mogelijk om de gevangenis te huren. Neem contact op via: gevangenishuren.nl

Wanneer komt mijn mugshot online?

De algemene groepsfoto’s worden altijd op de maandag na een speelweekend geüpload op www.facebook.com/prisonescapeNL/photos/. De mugshots komen de volgende dag online!

Ik zie mijn mugshot er niet bij staan, wat nu?

Het kan zijn dat Facebook de mugshot nog aan het verwerken is en dat deze later online komt. De grote hoeveelheid van uploads kan moeilijk zijn om te verwerken voor Facebook. Echter zouden alle albums aan het einde van de dag compleet moeten zijn.

Staan de foto’s er aan het einde van de dag nog steeds niet tussen?

 • Stuur dan een mailtje naar info@prisonescapedoetinchem.nl met ‘Missing Mugshot’ als onderwerp.
 • Graag een beschrijving uittypen van hoe je eruit zag tijdens Prison Escape (welke kleur overall, lang/kort/geen haar, oorbellen? Vest met capuchon?).
 • Graag afsluiten met jouw gevangenen-naam die je hebt opgeschreven op het krijtbord.
 • In de bijlage graag een recente foto van de persoon op de mugshot die je zoekt.

Onze fotograaf zal volgende week dinsdag de missende mugshot opzoeken! Uiteraard geven we je zo snel mogelijk terugkoppeling. Onze excuses voor het ongemak.

Mijn datum staat er niet bij, hoe blijf ik op de hoogte?

Alle reeds ingeplande edities kun je terugvinden op onze ticketpagina.

Staat jouw datum er (nog) niet bij, vul dan gerust het formulier op de website in en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Je ontvangt een notificatie wanneer er nieuwe data online komen.

Kan ik mijn tickets annuleren?

Het is niet mogelijk om de ticket(s) te annuleren. Het verplaatsen van de ticket(s) naar een nieuwe editie is mogelijk tot 1 maand voor aanvang van het evenement. We kunnen de ticket(s)wel omzetten naar een ander persoon, zodat jullie als groep toch van de ervaring kunnen genieten. Je vindt alle regels omtrent annulering in onze algemene voorwaarden.

Kan ik tickets reserveren?

Reserveren is niet mogelijk onder de 15 personen. Als je zeker wilt zijn van tickets raden we je aan om die via de ticketshop te bestellen dan krijg je ze ook direct binnen. Is er op de dag van Prison Escape een deelnemer die er niet bij kan zijn, dan kan de ticket overgedragen worden aan iemand anders. Wij nemen gekochte tickets niet terug. Lees ook onze Algemene Voorwaarden.

Groepen groter dan 15 personen hebben wel de mogelijkheid om te reserveren, dit kan via het formulier op de website.

Betalen vanuit België lukt niet, wat nu?

Wat vervelend! Het zou moeten lukken met creditcard of via Bancontact / MisterCash. Lukt dat niet, neem dan contact met ons op via +31 85 0653268.

Keuzemenu
> 15 personen optie 1: groepen / zakelijk
< 15 personen optie 2: klantenservice

Wij zijn met een groep. Kunnen wij korting krijgen?

Nee, wij geven geen korting op de beleving Prison Escape.
De ticketprijzen per persoon en per editie zijn als volgt;

 • ochtendeditie €69,-
 • middageditie €89,-
 • avondedities €79,-
Zijn er andere data mogelijk waarop het spel gespeeld kan worden?

Wij willen de Prison Escape zo vaak mogelijk organiseren. Wil je gewaarschuwd worden als er nieuwe data bekend gemaakt worden? Je kunt hiervoor je e-mailadres achterlaten op de ticketpagina.

Waarom is Prison Escape v.a. €69 per ticket geprijsd?

We zijn ons bewust van de prijzen van de tickets. We bieden daarvoor een volledig real life game waarin we alles uit de kast hebben gehaald om de beleving zo realistisch mogelijk te maken. Prison Escape is uniek in Nederland en daarbuiten, speelt zich af in een echte gevangenis, duurt 3 uur en de aanwezigheid van 25 professionele acteurs maken dat deze beleving onvergetelijk is. Een échte aanrader voor je bucketlist. Prison Escape is geen conventionele Escape Room. Als een reguliere Escape Room een tuinfeest is, dan is Prison Escape het festival.

Wij denken dat deze bucketlist-experience de prijs meer dan waard is. Nog niet overtuigd? Check onze 1000+ recensies op Facebook met een gemiddelde van 9.6.

Veiligheid en Welzijn!

Tijdens de beleving Prison Escape gebruiken we voor de veiligheid en het welzijn van de spelers én acteurs twee termen om het spel (tijdelijk) stop te zetten.

 • Voor de spelers is dit “EXIT”
 • Voor acteurs is dit “NO PLAY”.

Indien het je tijdens de beleving, op welke manier dan ook, even teveel wordt, geef je dit door middel van het gebruik van ‘EXIT’ bij één van de acteurs aan. De betreffende acteur stapt direct uit zijn of haar rol om je te helpen. Zodra je het spel kan hervatten, mag je terugkeren in het spel, mits het huidige spelverloop dit toelaat.

Je mag ‘EXIT’ ook inzetten als je even onzeker voelt over de situatie en hulp nodig hebt.

De acteur zal op zijn of haar beurt ‘NO PLAY’ gebruiken om een spelsituatie stil te leggen.


De termen zijn aangegeven in het aansprakelijkheidsformulier en worden nogmaals genoemd door de producent voorafgaand aan Prison Escape.

Bieden jullie ondersteuning in geval van calamiteiten?

Veel van onze acteurs zijn gecertificeerde BHV’ers. Tevens is er op elk evenement een veiligheidscoördinator aanwezig en beschikt Prison Escape over een voltallig EHBO team.

Staat je vraag er niet tussen?

We doen ons uiterste best om onze veelgestelde vragen zo compleet mogelijk te houden. Staat jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze gerust via het formulier!

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA, en hiervoor gelden Google’s Privacybeleid en Algemene Voorwaarden.

   

  Beoordelingen

  DURF JIJ HET AAN?

  Lijkt het je gaaf om je onder te laten dompelen in de Kruisberggevangenis vol met al haar verhalen en verschillende karakters? Denk jij te kunnen ontsnappen en daarmee onze 25 bewakers te slim af te zijn? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets via onderstaande button!

  Geef Prison Escape cadeau! Bestel Giftcard Ik ga de ontsnappingspoging wagen! Bestel Tickets
   Telefoon
   Tickets
   Groepen