Prison Escape Logo

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat onze site werkt zoals wij hem hebben bedoeld. Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld op je telefoon. Je kan ook altijd contact opnemen via onze chat, info@prisonescape.nl, of bellen naar +31 850 65 32 68

Over Prison Escape

Je ervaart een totaalbeleving van drie uur met maar liefst 25 acteurs. Je missie: ontsnappen uit het Pieter Baan Centrum in Utrecht!

Lees verder

Over de beleving

De officiële Prison Escape Shows zijn drie uur durende belevingen waarin jij de hoofdrol speelt. 25 acteurs zullen voor je klaar staan om dit helemaal tot leven te laten komen. Het is een totaalervaring zoals je die nog nooit hebt beleefd.

Prison Escape Utrecht speelt zich af in het Pieter Baan Centrum en dit iconische gebouw heeft zoveel geschiedenis wat legio inspiratie heeft opgeleverd voor de levensechte personages en spannende verhaallijnen die je gaat tegenkomen. 

Na het 10 jaar bestaan van Prison Escape met succesvolle edities in Rotterdam, Breda, Doetinchem en Online is Prison Escape Utrecht gemaakt. Wat betekent dat jij alleen de best practices van alle voorgaande Prison Escape shows mee gaat maken. 

De wereld van de nieuwe Pieter Baan Gevangenis

De nieuwe Pieter Baan gevangenis is een klinische, grauwe plek waar mensen vastzitten voor de meest duistere daden. De mensen die hier vast zitten zijn geen verdachten meer, zoals in het oorspronkelijke PBC. De nieuwe Pieter Baan Gevangenis is een conservatieve gevangenis waarbij persoonlijke ontwikkeling en een eventuele terugkeer in de maatschappij geen prioriteit vormt van de nieuwe directie. 


Een deel van de expertise van de observatiekliniek is echter behouden gebleven. Want naast een peloton bewakers en een kille gevangenisdirecteur dwalen er ook geheimzinnige medische figuren door het imposante gebouw.

Het verhaal

Duik in de geheimzinnige wereld achter de verborgen agenda van het gevangenisinstituut, na de heropening van De Pieter Baan Gevangenis. 

Sluit je aan bij de bende van de Bloedzusjes en ontdek wat hun onlosmakelijke familieband zo bijzonder maakt. Kruip door geheime gangen en verborgen gaten die je in de muren van het Pieter Baan Centrum ontdekt. Ontmoet de mysterieuze figuren die zich schuilhouden op de voormalige observatiekliniek, en maak vervolgens een ontsnappingsplan waardoor jij als held uit De Pieter Baan Gevangenis ontsnapt!

Jouw heldenreis

Nog meer dan ooit kan je jouw heldenreis bij Prison Escape Utrecht zelf bepalen. Jouw keuzes hebben een enorme impact op hoe jouw heldenreis verloopt. Kies je voor het kwade of het goede? Boven of ondergronds? Los jij je uitdagingen op door te slim te babbelen of heb jij altijd de juiste objecten op zak?

Bepaal het zelf en maak je unieke heldenreis mee!

Escape Room vs Prison Escape

Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen Prison Escape en een Escape Room. Hieronder de feiten in een overzicht!

 
Locatie
Speelruimte
Oppervlakte
Aantal spelers
Tijdsduur
Puzzels
Sloten
Interactie
Escape Room
Kamer(s)
1-3 kamers
50-100 m2
2-7 spelers
1 uur
Ja
Ja
Zelden
Prison Escape
Pieter Baan Centrum
60 cellen
3000 m2
125 deelnemers
3 uur
Nee
Ja
Ja

Over het ontstaan van Prison Escape

Prison Escape is van oorsprong een community en netwerk organisatie van moederbedrijf Real Life Gaming. In 2014 is er een via een crowdfunding en een hoop enthousiaste mensen genoeg geld op gehaald om 1 dag een gevangenis te huren en een playtest te organiseren. We zijn altijd bezig met groei en deze door te zetten.  Sinds dien zijn er meer dan 15 producties gemaakt waarvan onder andere Prison Escape Rotterdam, Prison Escape Breda, Prison Escape Doetinchem, Prison Escape Online en eind 2023 werd Prison Escape Utrecht opgestart. We hebben de ambitie om nog vele unieke ervaringen te maken.

Vind je het gaaf om bij te dragen aan de groei die Prison Escape doormaakt en ben je net zo enthousiast en gedreven als wij? Stuur ons dan een mailtje op info@prisonescape.nl en vraag naar de openstaande vacatures.

 

 

Durf jij het aan?

Lijkt het je gaaf om je onder te laten dompelen in het Voormalig Pieter Baan Centrum vol met al haar verhalen en verschillende karakters? Denk jij te kunnen ontsnappen en daarmee onze 25 bewakers te slim af te zijn? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets via onderstaande button!

Meer leren over de mogelijkheden voor jouw groep of bedrijf? Zakelijke aanvraag Ik ga de ontsnappingspoging wagen! Bestel tickets