Prison Escape Logo

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat onze site werkt zoals wij hem hebben bedoeld. Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld op je telefoon. Je kan ook altijd contact opnemen via onze chat, info@prisonescape.nl, of bellen naar +31 850 65 32 68

Geen resultaten

Vindt Prison Escape Utrecht plaats in een echte gevangenis?

Ook al doet de naam; het voormalige Pieter Baan Centrum, anders vermoeden maken we gebruik van een pand van 3500m2. In de oude gedragsobservatie kliniek zijn 60 (isoleer) cellen. We maken ook gebruik van delen van het voormalige huis van bewaring. Deze is gebouwd in de stijl van Metselaers en zal herkenning opwekken als je bij ons in Rotterdam of Breda bent geweest.

Ik heb Prison Escape al beleefd op een andere locatie. Kan ik hier dan ook meedoen of is de ervaring hetzelfde?

De Prison Escape in Utrecht is een geheel nieuwe ervaring. Elke gevangenis is uniek, we schrijven en maken altijd een totaal nieuw verhaal, nieuwe scenes en spelmogelijkheden.

Dus ja, het is het zeker waard om naar Utrecht te komen, ook als je Prison Escape Rotterdam, Breda en Doetinchem al gedaan hebt!

Ik ben slecht ter been, kan ik meedoen?

Het is mogelijk om mee te doen als je slecht ter been bent. Wel zul je veel moeten staan en enkele trappen moeten lopen.

Ik ben zwanger, kan ik meedoen aan Prison Escape?

We ontvangen regelmatig zwangere dames bij Prison Escape en zij hebben een geweldige tijd gehad. Tijdens de inloop moet je wel blijven wandelen en dien je een aantal trappen op en af te lopen, totdat je in de cel beland. Dit duurt echter maar een klein halfuurtje! Hier krijg je dan de mogelijkheid om te zitten. Prison Escape is niet zo fysiek intens. Springen, kruipen, klimmen en fysiek contact zijn verboden in de beleving. Rennen is optioneel bij sommige ontsnappingen, maar nooit verplicht!

Mag ik zelf wapens of andere items meenemen?

Nee! Wapens en fysiek geweld zijn niet toegestaan. Hoe realistisch de productie ook is, met onze cast van 25 acteurs en de imposante locatie, blijft het een spel en een show. We willen dat iedereen een spannende, maar ook een veilige ervaring heeft. Er zijn vele andere en creatievere manieren om te ontsnappen.

Mag ik filmen of fotograferen tijdens de try-out?

Niet tijdens de ervaring, we willen de spanning voor toekomstige deelnemers zo hoog mogelijk houden. Na de ervaring kun je op de foto met de acteurs.

Worden er film- of video-opnames gemaakt?

Tijdens de try-out kunnen er film- en/of video-opnames gemaakt worden.

Veiligheid en welzijn!

Tijdens de beleving Prison Escape gebruiken we voor de veiligheid en het welzijn van de spelers én acteurs twee termen om het spel (tijdelijk) stop te zetten.

Voor de spelers is dit ‘EXIT’

Voor acteurs is dit ‘NO PLAY’.

Indien het je tijdens de beleving, op welke manier dan ook, even te veel wordt, geef je dit door middel van het gebruik van ‘EXIT’ bij één van de acteurs aan. De betreffende acteur stapt direct uit zijn of haar rol om je te helpen. Zodra je het spel kan hervatten, mag je terugkeren in het spel, mits het huidige spelverloop dit toelaat.

Je mag ‘EXIT’ ook inzetten als je even onzeker voelt over de situatie en hulp nodig hebt.

De acteur zal op zijn of haar beurt ‘NO PLAY’ gebruiken om een spelsituatie stil te leggen.

De termen zijn aangegeven in het aansprakelijkheidsformulier en worden nogmaals genoemd door de producent voorafgaand aan Prison Escape.

Hoe bereik ik de klantenservice?

Telefonisch via: +31 (0) 85 065 32 68 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00) of per mail info@prisonescape.nl

Zakelijke aanvragen kunnen gericht worden aan zakelijk@prisonescape.nl

Tevens is het mogelijk om via de contactpagina het contactformulier in te vullen.

Wanneer zijn try-outs?

De data van de try-outs kan je vinden op deze pagina!

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

Je kan al vanaf 1 persoon tot wel 250 personen meedoen aan Prison Escape! Je koopt per persoon een kaartje. De deelnemende groep bestaat uit onder andere uit vrienden, familie-uitjes, bedrijven en/of vrijgezellenfeesten. Net zoals in een echte gevangenis word je samen opgesloten. Je kan deze deelnemers zien als de figuranten in jouw eigen gevangenisfilm! Iedere deelnemer (van 18 jaar of ouder) is welkom! Wil je deelnemen met een grote (zakelijke) groep? Neem dan contact op via deze pagina

Wat is Prison Escape?

Prison Escape is een 3 uur durende real life game waarbij je in de schoenen staat van een gevangene. Je speelt de hoofdrol in je eigen gevangenisfilm. Je wordt opgesloten in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Prison Escape is een filmische beleving waarin jij je eigen verhaal bepaalt. Je hebt een doel: ontsnappen! Tijdens de beleving is het de bedoeling dat je de interactie aangaat met onze acteurs en de mogelijkheden ziet in het systeem. Er zijn diverse verhalen te ontdekken, interessante personages, scènes en gebeurtenissen. Jouw keuzes bepalen jouw ontsnappingsverhaal.

Is Prison Escape een escape room?

Prison Escape is géén escape room. Verwacht geen complexe puzzels of sloten die opengemaakt moeten worden. Prison Escape is een interactieve filmische beleving waarbij jij in contact met de mensen in de gevangenis een geweldige beleving meemaakt. Er zijn meerdere verhalen (en escapes) te ontdekken en te volgen. Bij Prison Escape leiden jouw creativiteit, inspanning, ideeën en plannen tot de sleutel voor succes.

Wat is een try-out?

Bij een try-out wordt Prison Escape voor het eerst getest met publiek.

Zo kunnen we erachter komen of het hele spel al goed in elkaar zit of dat er nog dingen aangepast moeten worden.

Dit betreft een try-out waarbij spelonderdelen instabiel kunnen zijn óf (in)perfect werken. Je gaat heel veel echte momenten meemaken, maar het kan zijn dat sommige delen opnieuw gaan of niet werken zoals bedacht. Tijdens de deelname kunnen er film en video opnames gemaakt worden ter promotie en na afloop waarderen we je uitgebreide feedback zeer. Je helpt ons om de beste Prison Escape te maken en krijgt er een hele leuke ervaring voor terug tegen een fors gereduceerd tarief.

Hoe lang duurt Prison Escape Utrecht?

De hele ervaring duurt ongeveer 3 uur.

Waar moeten we verzamelen tijdens Prison Escape Utrecht?

Het Prison Escape avontuur begint bij de wijk liggende ten zuiden van station Vaartsche Rijn in Utrecht. Dit is slechts één halte verwijderd van Utrecht Centraal.

Vanaf deze plek word je met een gele Amerikaanse schoolbus, helemaal in stijl, naar de gevangenis gebracht. Na afloop word je ook weer naar de verzamellocatie teruggebracht. Hiervandaan kan je naar een van de vele horecagelegenheden in die wijk of bij ledig erf gaan.

Kan ik parkeren op het terrein?

Het is niet mogelijk om te parkeren op ons terrein. We ontmoedigen het komen met een auto of bus. Er is een parkeerplaats bij Utrecht Vaartsche Rijn met een capaciteit van 250 plekken. Op drukke dagen kan deze vol zijn. Wanneer je parkeert op P+R Kanaaleiland of P+R de Uithof, kan je met de sneltram reizen naar de verzamellocatie.

Hoe kom ik bij de verzamelplaats?

Omdat we verzamelen bij het treinstation Vaartsche Rijn, kom je het makkelijkst bij de verzamelplaats met het openbaar vervoer. Station Vaartsche Rijn is slechts één halte verwijderd van Utrecht Centraal!

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen?

Voor deelname aan Prison Escape hanteren wij een minimale leeftijd van 18 jaar, hierop maken wij geen uitzonderingen. Bepaalde spelelementen en scènes achten wij niet geschikt voor minderjarigen.

Kan ik overnachten?

Voor overnachtingen raden we het Moxy hotel aan, dat vele plekken heeft (als je tijdig boekt). Meer informatie vind je hier.

Staat je vraag er niet tussen?

We doen ons uiterste best om onze veelgestelde vragen zo compleet mogelijk te houden. Staat jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze gerust via het formulier!

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA, en hiervoor gelden Google’s Privacybeleid en Algemene Voorwaarden.

     

    Durf jij het aan?

    Lijkt het je gaaf om je onder te laten dompelen in het Voormalig Pieter Baan Centrum vol met al haar verhalen en verschillende karakters? Denk jij te kunnen ontsnappen en daarmee onze 25 bewakers te slim af te zijn? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets via onderstaande button!

    Meer leren over de mogelijkheden voor jouw groep of bedrijf? Zakelijke aanvraag Ik ga de ontsnappingspoging wagen! Bestel tickets