Prison Escape Logo

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat onze site werkt zoals wij hem hebben bedoeld. Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld op je telefoon. Je kan ook altijd contact opnemen via onze chat, info@prisonescape.nl, of bellen naar +31 850 65 32 68

Geen resultaten

Wat is Prison Escape?

Prison Escape is een 3 uur durende real life game waarbij je in de schoenen staat van een gevangene. Je speelt de hoofdrol in je eigen gevangenisfilm. Je wordt opgesloten in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Prison Escape is een filmische beleving waarin jij je eigen verhaal bepaalt. Je hebt een doel: ontsnappen! Tijdens de beleving is het de bedoeling dat je de interactie aangaat met onze acteurs en de mogelijkheden ziet in het systeem. Er zijn diverse verhalen te ontdekken, interessante personages, scènes en gebeurtenissen. Jouw keuzes bepalen jouw ontsnappingsverhaal.

Kan ik mijn persoonlijke spullen opbergen?

Ja, dat kan. Tijdens de beleving worden je spullen opgeborgen in een kluisje waarvan je de sleutel zelf bij je houdt. De afmetingen van de kluisjes zijn H38XB40xD40.

Is Prison Escape een escape room?

Prison Escape is géén escape room. Verwacht geen complexe puzzels of sloten die opengemaakt moeten worden. Prison Escape is een interactieve filmische beleving waarbij jij in contact met de mensen in de gevangenis een geweldige beleving meemaakt. Er zijn meerdere verhalen (en escapes) te ontdekken en te volgen. Bij Prison Escape leiden jouw creativiteit, inspanning, ideeën en plannen tot de sleutel voor succes.

Wanneer is Prison Escape?

We organiseren Prison Escape op bepaalde data. Een overzicht van alle speelweekenden en tijden staat hier.

Voor speldagen buiten onze reguliere planning bestaat de mogelijkheid om een spel volledig af te kopen. Onze zakelijke afdeling heeft speellijsten een jaar vooruit. 

Wanneer je hier een aanvraag invult, dan wordt er contact opgenomen om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden. Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met onze zakelijke afdeling via 085-0653268.

Ik heb Prison Escape al beleefd op een andere locatie. Kan ik hier dan ook meedoen of is de ervaring hetzelfde?

De Prison Escape in Utrecht is een geheel nieuwe ervaring. Elke gevangenis is uniek, we schrijven en maken altijd een totaal nieuw verhaal, nieuwe scenes en spelmogelijkheden.

Dus ja, het is het zeker waard om naar Utrecht te komen, ook als je Prison Escape Rotterdam, Breda en Doetinchem al gedaan hebt!

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

Je kan al vanaf 1 persoon tot wel 250 personen meedoen aan Prison Escape! Je koopt per persoon een kaartje. De deelnemende groep bestaat uit onder andere uit vrienden, familie-uitjes, bedrijven en/of vrijgezellenfeesten. Net zoals in een echte gevangenis word je samen opgesloten. Je kan deze deelnemers zien als de figuranten in jouw eigen gevangenisfilm! Iedere deelnemer (van 18 jaar of ouder) is welkom! Wil je deelnemen met een grote (zakelijke) groep? Neem dan contact op via deze pagina.

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen?

Voor deelname aan Prison Escape hanteren wij een minimale leeftijd van 18 jaar, hierop maken wij geen uitzonderingen. Bepaalde spelelementen en scènes achten wij niet geschikt voor minderjarigen.

Kan ik parkeren op het terrein?

Het is niet mogelijk om te parkeren op ons terrein. We raden het komen met het openbaar vervoer aan. Er is een parkeerplaats bij Utrecht Vaartsche Rijn met een capaciteit van 250 plekken. Op drukke dagen kan deze vol zijnEen andere mogelijkheid is ParkBee Rotsoord. Wanneer je parkeert op P+R PapendorpP+R Kanaaleiland of P+R Science Park, kun je met openbaar vervoer reizen naar de verzamellocatie. Voor actuele parkeergelegenheden in de omgeving van de verzamellocatie op de Briljantlaan 7 kun je kijken op  www.prettigparkeren.nl

Waar moeten we verzamelen tijdens Prison Escape Utrecht?

Het Prison Escape avontuur begint bij de wijk liggende ten zuiden van station Vaartsche Rijn op de Briljantlaan in Utrecht. Dit is slechts één halte verwijderd van Utrecht Centraal. 

Vanaf deze plek word je met een gele Amerikaanse schoolbus, helemaal in stijl, naar de gevangenis gebracht. Na afloop word je ook weer naar de verzamellocatie teruggebracht. Hiervandaan kan je naar een van de vele horecagelegenheden in de wijk of naar Café Ledig Erf gaan.

Hoe kom ik bij de verzamelplaats?

Omdat we verzamelen in de buurt van het treinstation Vaartsche Rijn, kom je het makkelijkst bij de verzamelplaats Briljantlaan met het openbaar vervoer. Station Vaartsche Rijn is slechts één halte verwijderd van Utrecht Centraal!

Mag ik filmen of fotograferen tijdens de beleving?

Niet tijdens de ervaring, we willen de spanning voor toekomstige deelnemers zo hoog mogelijk houden. Na de ervaring kun je op de foto met de acteurs.

Waar kan ik mijn review achterlaten?

Wij horen heel graag hoe onze bezoekers Prison Escape hebben ervaren en we zijn dol op Feedback. Zo kunnen we blijven ontwikkelen en een nog toffere ervaring neerzetten. Je kunt ons beoordelen via Facebook, Google, Escapetalk en Tripadvisor. Als je een moment wil nemen om je ervaring te delen, dan worden we daar heel erg blij van. Zo kunnen wij andere mensen ook een toffe tijd geven! Geniet van je vrijheid!

 

Wanneer komt mijn mugshot online?

De algemene groepsfoto’s en mugshots worden de week na een speelweekend geüpload op Facebook

Kan ik overnachten?

Voor overnachtingen raden we het Moxy hotel aan, dat vele plekken heeft (als je tijdig boekt). Meer informatie vind je hier.

Hoe bereik ik de klantenservice?

Telefonisch via: +31 (0) 85 065 32 68 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00) of per mail info@prisonescape.nl

Zakelijke aanvragen kunnen gericht worden aan zakelijk@prisonescape.nl

Tevens is het mogelijk om via de contactpagina het contactformulier in te vullen.

Vindt Prison Escape Utrecht plaats in een echte gevangenis?

Ja! Ook al doet de naam; het voormalige Pieter Baan Centrum, anders vermoeden, we maken gebruik van een pand van 3500m2. In de oude gedragsobservatie kliniek zijn 60 (isoleer) cellen. We maken ook gebruik van delen van het voormalige huis van bewaring. Deze is gebouwd in de stijl van Metselaers en zal herkenning opwekken als je bij ons in Rotterdam of Breda bent geweest. 

Hoe lang duurt Prison Escape Utrecht?

De hele ervaring duurt ongeveer 3 uur.

Ik ben slecht ter been, kan ik meedoen?

Het is mogelijk om mee te doen als je slecht ter been bent. 

Er zijn een aantal momenten waarop je zal staan en er zijn trappen aanwezig. Neem contact op met de klantenservice (085-0653268) zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Ik ben zwanger, kan ik meedoen aan Prison Escape?

We ontvangen regelmatig zwangere dames bij Prison Escape en zij hebben een geweldige tijd gehad. Tijdens de inloop zijn er gedeelten waarbij je kleine stukken en een aantal trappen op en af loopt. Prison Escape is niet zo fysiek intens. Je kan het zo fanatiek maken als je wilt, je hoeft nooit iets te doen wat je niet wilt! Fysiek contact is verboden in de beleving. 

Ik ben gebonden aan een rolstoel, kan ik meedoen?

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om aan Prison Escape Utrecht mee te doen als je gebonden bent aan een rolstoel. Dit in verband met de verschillende trappen / verdiepingen.

Ik ben claustrofobisch, is Prison Escape wat voor mij?

Bij Prison Escape word je niet opgesloten en ben je altijd zelfredzaam. 

We snappen jouw bezorgdheid om het opsluiten in een cel. Daarom geven we je graag wat uitleg over hoe we hiermee omgaan binnen de gevangenis. 

Er is een moment in het spel waarbij je de cel in gaat. Daarbij gaan de celdeuren wel dicht, maar nooit op slot.

Je kunt er dus altijd uit door de deur open te duwen. Verder is het niet verplicht om te kruipen door buizen of nauwe gangen en dergelijke. Als er een kruiproute is, dan is er ook altijd een alternatieve route. De gevangenis heeft verder allemaal zeer ruime ruimtes. 

We hopen dat we jouw bezorgdheid weg hebben kunnen nemen en dat je Prison Escape komt beleven! Als je het fijn vindt dat er een bekend iemand bij je blijft tijdens het spel, dan kun je dit aangeven bij onze medewerkers in ‘Bajesklant’ kleding zodra je aankomt.

We vinden het fijn als je ons van tevoren op de hoogte stelt dat je mee komt doen via onze klantenservice! Deze kun je bereiken via: 085-0653268.

 

Word ik 3 uur in een cel opgesloten?

Nee, je wordt niet drie uur opgesloten in een cel. Prison Escape is een complete gevangenis beleving waarbij je bij de start met bekenden in een cel komt. Gedurende het spel krijg je steeds meer bewegingsvrijheid. Wij geven jou het gevoel dat je de hoofdrol speelt in een gevangenisfilm of -serie waarbij het belangrijk is dat jij de interactie aangaat met de acteurs. Hoe meer je de interactie aangaat, hoe meer je gaat beleven.

I can’t speak Dutch. Can I still play the game?

We encourage all English speakers to participate in the regular games. The collective scenes remain in Dutch. However our 25 interactive actors are fully capable of switching between Dutch and English in individual interaction. 

We’ve had many international players before, and they’ve had a blast!

 

Mijn vriend(in) spreekt geen Nederlands, is deelname mogelijk?

Het niet spreken of verstaan van de Nederlandse taal is geen probleem. De gezamenlijke, grote scènes en bepaalde aanwijzingen binnen het spel zijn allemaal in het Nederlands.

Tijdens individuele interactie met een speler, kan de acteur omschakelen naar Engels. We hebben al heel veel internationale deelnemers mogen verwelkomen. Zij hebben een toptijd gehad.

Ook kan je gebruikmaken van het buddy-systeem. Hierbij geef je van tevoren aan dat jullie buddy’s zijn en blijven jullie vervolgens de gehele ervaring bij elkaar. Zo kan je je vriend(in) helpen met de taal waar dat nodig is. 

Mocht je hier gebruik van willen maken, neem dan van tevoren contact op met onze klantenservice via dit telefoonnummer 085-0653268.

Kan ik het spel vroegtijdig verlaten?

Ja, dat kan! Tijdens Prison Escape hanteren wij een codewoord: ‘EXIT’. Indien het je tijdens de beleving, op welke manier dan ook, even te veel wordt, geef je dit aan door middel van het gebruik van ‘EXIT’ bij één van de acteurs. De betreffende acteur stapt direct uit zijn of haar rol om je te helpen. Je wordt dan meegenomen naar een rustige plek zodat je bij kan komen. Mocht je je daarna weer goed genoeg voelen om het spel in te gaan kan dit, mits het huidige spelverloop dit toelaat.

 

Kan ik tijdens Prison Escape gebruikmaken van het toilet?

Ja, dit is mogelijk, maar wel pas later in de beleving. We raden daarom aan om voorafgaand aan Prison Escape naar het toilet te gaan. Bij de verzamelplek zijn geen toiletten aanwezig.

Mag ik mijn telefoon bij me houden?

Nee, dit is niet toegestaan. Omwille van de beleving is het van belang dat je geen idee van tijd of de buitenwereld hebt. We dompelen je 3 uur lang onder in een filmische beleving. Als het om wat voor reden bittere noodzaak is dat je tijdens de beleving bereikbaar blijft, kun je van tevoren contact opnemen met onze klantenservice via 085-0653268.

Is Prison Escape geschikt als bedrijfsuitje?

Jazeker! Prison Escape is een populaire groeps- / bedrijfsactiviteit, omdat deze te beleven is tot wel 250 spelers en we met onze acteurs maatwerk, aandacht en kwaliteit garanderen. Alle informatie die je nodig hebt staat op onze groepenpagina.

Als je het formulier op onze groepenpagina invult, nemen we contact met je op zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken.

 

Kan ik eten / drinken bij boeken?

Na afloop is er bij Prison Escape een betaalde bar. Je kan hier met je telefoon of pinpas betalen. Voor zakelijke groepen is er de mogelijkheid om in geval van een exclusief spel een open bar af te nemen. Wanneer je met een groep deelneemt is het ook mogelijk om consumptiemunten of merchandise-munten af te nemen. Dit kan je 35 dagen voor deelname aangeven wanneer je als zakelijke groep je definitieve deelnemerslijst doorgeeft!

Ik hoor dat we als groep niet bij elkaar zitten, klopt dat?

Na 10 jaar Prison Escape gooien we het roer om. Je zult ongeveer in een cel komen met de mensen met wie je de gele Amerikaanse schoolbus in stapt. In een team van 4 kan er samengewerkt worden richting een ontsnapping. Tegelijkertijd blijven we mogelijkheden bieden voor eigen successen / samenwerken met andere groepen wanneer jij daartoe kiest.

Wij zijn met een groep, kunnen we korting krijgen?

Nee, wij geven geen korting op de beleving Prison Escape. Dit komt door de duur, het gebouw en de inzet van 25 professionele acteurs.

De ticketprijzen per persoon variëren van € 69,- tot € 89,- afhankelijk van de editie die je kiest.

Wel starten we elk seizoen met de try-outs. Hierbij worden (mogelijk) nieuwe acteurs ingezet. Deze edities zijn van kwaliteit, maar ook voor ons de eerste keer dat we ze organiseren met de nieuwe samenstelling van de cast. Daarbij gebruiken we de try-outs voor film- en foto-opnamen. Deze edities worden aan het begin van een seizoen voor € 59,- p.p. aangeboden.
Kan ik tickets reserveren?

Reserveren is niet mogelijk onder de 15 personen, direct boeken natuurlijk wel. Als je zeker wilt zijn van tickets dan raden we je aan om die via de ticketshop te bestellen. Op die manier krijg je de tickets direct binnen. Is er op de dag van Prison Escape een deelnemer die er niet bij kan zijn, dan kan het ticket overgedragen worden aan iemand anders. Wij nemen gekochte tickets niet terug. Lees ook onze algemene voorwaarden. Groepen groter dan 15 personen kunnen reserveren via het formulier op de website.

 

Kan ik mijn tickets annuleren?

Het is niet mogelijk om de ticket(s) te annuleren. Het verplaatsen van de ticket(s) naar een nieuwe editie is mogelijk tot 1 maand voor aanvang van het evenement. We kunnen de ticket(s) wel omzetten naar een ander persoon, zodat jullie als groep toch van de ervaring kunnen genieten. Je vindt alle regels omtrent annulering in onze algemene voorwaarden.

Mijn voorkeursdatum staat er niet bij, hoe blijf ik op de hoogte?

Alle reeds ingeplande edities kun je terugvinden op onze ticketpagina.

Staat jouw datum er (nog) niet bij, laat dan op deze pagina, links onderin, je gegevens achter en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Je ontvangt dan een mail wanneer er nieuwe data online komen.

Betalen vanuit België lukt niet, wat nu?

Wat vervelend! Het zou moeten lukken met creditcard of via Bancontact / MisterCash. Lukt dat niet, neem dan contact met ons op via +31 85 0653268.

Keuzemenu

> 15 personen optie 1: groepen / zakelijk

< 15 personen optie 2: klantenservice

Waarom is Prison Escape vanaf € 69,99 geprijsd?

We zijn ons bewust van de prijzen van de tickets. We bieden daarvoor een volledige real life game aan waarin we alles uit de kast hebben gehaald om de beleving zo realistisch mogelijk te maken. Prison Escape is uniek in Nederland en daarbuiten, speelt zich af in een echte gevangenis, duurt 3 uur en de aanwezigheid van 25 professionele acteurs maakt dat deze beleving onvergetelijk is. Een échte aanrader voor je bucketlist. Prison Escape is geen conventionele Escape Room. Als een reguliere Escape Room een tuinfeest is, dan is Prison Escape het festival.

Wat is een try-out?

Bij een try-out wordt Prison Escape voor het eerst gespeeld met publiek.

Tijdens een try-out kunnen spelonderdelen instabiel zijn óf (in)perfect werken. Je gaat heel veel echte momenten meemaken, maar het kan zijn dat sommige delen opnieuw gaan of niet werken zoals bedacht. Tijdens de deelname kunnen er film- en video-opnamen gemaakt worden ter promotie en na afloop waarderen we je uitgebreide feedback zeer. Je helpt ons om de beste Prison Escape te maken en krijgt er een hele leuke ervaring voor terug tegen een fors gereduceerd tarief. 

Worden er film- of video-opnames gemaakt?

Tijdens de try-out kunnen er film- en/of video-opnames gemaakt worden.

Wanneer zijn try-outs?

De data van de try-outs kan je vinden op deze pagina!

Veiligheid en welzijn!

Tijdens de beleving Prison Escape gebruiken we voor de veiligheid en het welzijn van de spelers én acteurs twee termen om het spel (tijdelijk) stop te zetten.

Voor de spelers is dit ‘EXIT’

Voor acteurs is dit ‘NO PLAY’.

Indien het je tijdens de beleving, op welke manier dan ook, even te veel wordt, geef je dit door middel van het gebruik van ‘EXIT’ bij één van de acteurs aan. De betreffende acteur stapt direct uit zijn of haar rol om je te helpen. Zodra je het spel kan hervatten, mag je terugkeren in het spel, mits het huidige spelverloop dit toelaat.

Je mag ‘EXIT’ ook inzetten als je even onzeker voelt over de situatie en hulp nodig hebt.

De acteur zal op zijn of haar beurt ‘NO PLAY’ gebruiken om een spelsituatie stil te leggen.

De termen zijn aangegeven in het aansprakelijkheidsformulier en worden nogmaals genoemd door de producent voorafgaand aan Prison Escape.

Bieden jullie ondersteuning in geval van calamiteiten?

Veel van onze acteurs zijn gecertificeerde BHV’ers. Tevens is er op elk evenement een veiligheidscoördinator aanwezig en beschikt Prison Escape over een voltallig EHBO-team.

Mag ik zelf wapens of andere items meenemen?

Nee! Wapens en fysiek geweld zijn niet toegestaan. Hoe realistisch de productie ook is, met onze cast van 25 acteurs en de imposante locatie, blijft het een spel en een show. We willen dat iedereen een spannende, maar ook een veilige ervaring heeft. Er zijn vele andere en creatievere manieren om te ontsnappen.

Staat je vraag er niet tussen?

We doen ons uiterste best om onze veelgestelde vragen zo compleet mogelijk te houden. Staat jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze gerust via het formulier!

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA, en hiervoor gelden Google’s Privacybeleid en Algemene Voorwaarden.

     

    Durf jij het aan?

    Lijkt het je gaaf om je onder te laten dompelen in het Voormalig Pieter Baan Centrum vol met al haar verhalen en verschillende karakters? Denk jij te kunnen ontsnappen en daarmee onze 25 bewakers te slim af te zijn? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets via onderstaande button!

    Meer leren over de mogelijkheden voor jouw groep of bedrijf? Zakelijke aanvraag Ik ga de ontsnappingspoging wagen! Bestel tickets